Børnefaglig undersøgelse
Når et barn eller en ung har brug for særlig støtte og
der er truffet afgørelse om udarbejdelse af børnefaglig undersøgelse jf. Servicelovens § 50 kan Marselisborg sammen med den kommunale myndighed medvirke til at undersøge barnets eller den unges forhold nærmere.
Undersøgelsen vil blive udarbejdet i henhold til gældende lovgivning efter nærmere aftale med den enkelte kommune.
Marselisborgs undersøgelse tager metodisk afsæt i ICS- metoden og vil sikre et grundlag for, at den enkelte rådgiver kan vurdere om et barn eller en ung og dennes familie har behov for en social indsats, der kan medvirke til at skabe sammenhæng og kontinuitet i barnets eller den unges liv. Undersøgelsen afdækker både de udfordringer, der er i fami- lien eller hos barnet og de ressourcer, der er tilstede og som kan bidrage til at sikre en positiv udvikling.
I undersøgelsen tilstræber Marselisborg maksimal inddragelse af og medvirken fra både forældre og barnet eller den unge, ligesom familie og netværk inddrages efter behov. Selve undersøgelsen afsluttes med en sammenfatning, der kan danne grundlag for kommunens videre indsatsplan og eventuelle foranstaltninger jf. Servicelovens § 52.
Marselisborgs erfarne konsulenter, der udarbejder undersøgelsen har foruden en socialfaglig baggrund også gennemført en uddannelse som familiecoach for at sikre de bedste forudsætninger for mødet med barnet eller den unge og deres familier. Samtlige konsulenter er vant til at beskrive og dokumentere i DUBU.
Marselisborg vil i samarbejde med kommunen indgå i tilrette- læggelsen af en plan for undersøgelsen på baggrund af den udslagsgivende bekymring for barnet eller den unge og efterfølgende gennemføre selve den børnefaglige undersøgelse.
Undersøgelsens omfang vil afklares i samarbejde med myn- dighedssagsbehandler og med udgangspunkt i barnets eller den unges behov. Der kan altså gennemføres både undersøgelser af meget kort varighed og mere komplekse længerevarende undersøgelser.
Kommunen sikrer inden opstart, at Marselisborg har samtykke til gennemførelse af undersøgelsen samt adgang til relevante sagsakter og kontaktoplysningerne på involverede parter. Herefter foretager Marselisborg selve undersøgelsen, herunder afholder samtaler med barnet eller den unge og forældremyndighedsindehaver.
MARSELISBORGS familiecoachuddannelse
Forskning viser, at mange sårbare børn og unge, ikke inddrages nok i deres egen sag. Hver 3. barn elle unge mener ikke, at de har indflydelse på de beslutninger, der træffes om dem.
Marselisborgs familiecoachuddannelse tilbyder et praksisnært uddannelsesforløb som Familiecoach, hvor du i teori og praksis lærer anvendte og brugbare teknikker til at arbejde med egne relationskompetencer i mødet med sårbare familier og børn.
Du får konkrete redskaber og metoder til hvordan du kan inddrage barnet eller den unge i samtalerne og sagsforløbet.
